Food table
>Cauliflower

Cauliflower

boiled
Add to ration
Product usefulness rating:
Very healthy product
Calorie content, kcal :
23
Proteins, g :
1.84
Fats, g :
0.45
Carbohydrates, g :
4.11
Glycemic index :
10
Insulin index :
10
Water, g :
93

Complete product composition "Cauliflower"

The content of nutrients in the table is given per 100 grams of the product.
The rate is calculated according to the parameters entered on the page my ration
Nutrient
Quantity
Norm
% of the norm
Calories and macronutrients
Proteins, g
1.84
102.5
1.8
Fats, g
0.45
83.9
0.5
Carbohydrates, g
4.11
248.3
1.7
Calories
23
2158.4
1.1
Water, g
93
2450
3.8
Glycemic index
Glycemic index
10
~
~
Insulin index
Insulin index
10
~
~
Omega 3,6,9
Alpha-linolenic acid (18: 3) (Omega-3), g
~
3.1
~
Fiber, Cholesterol, Trans Fats
Fiber, g
2.3
31.3
7.3
Starch, g
~
~
~
Cholesterol, mg
0.0
~
~
Trans fats, g
0.0
~
~
Vitamins
Vitamin A, mcg
1
937.5
0.1
Alpha-carotene, mcg
~
5208.3
~
Beta-carotene, mcg
7
5208.3
0.1
Vitamin D, calciferol, mcg
~
10.4
~
Vitamin E, alpha tocopherol, mg
0.1
15.6
0.6
Vitamin K, phylloquinone, mcg
13.8
125
11
Vitamin C, ascorbic, mg
44.3
93.8
47.2
Vitamin B1, thiamine, mg
~
1.6
~
Vitamin B2, riboflavin, mg
0.1
1.9
5.3
Vitamin B3, vitamin PP, niacin, mg
0.4
20.8
1.9
Vitamin B4, choline, mg
39.1
520.8
7.5
Vitamin B5, pantothenic, mg
0.5
5.2
9.6
Vitamin B6, pyridoxine, mg
0.2
2.1
9.5
Vitamin B7, biotin, mg
~
52.1
~
Vitamin B8, inositol, mg
~
520.8
~
Vitamin B9, folate, mcg
44
416.7
10.6
Vitamin B11, L-carnitine, mg
~
680
~
Vitamin B12, cobalamin, mcg
~
3.1
~
Vitamin B13, orotic acid, mg
~
312.5
~
Coenzyme Q10, ubiquinone, mg
~
31.3
~
Vitamin N, lipoic acid, mg
~
31.3
~
Vitamin U, methylmegionine sulfonium, mg
~
208.3
~
Trace elements
Calcium, mg
16
1041.7
1.5
Iron, mg
0.3
10.4
2.9
Iodine, mcg
~
156.3
~
Magnesium, mg
9
416.7
2.2
Phosphorus, mg
32
833.3
3.8
Potassium, mg
142
2604.2
5.5
Sodium, mg
15
1354.2
1.1
Zinc, mg
0.2
12.5
1.6
Copper, mg
~
1
~
Manganese, mg
0.1
2.1
4.8
Selenium, mcg
0.6
72.9
0.8
Fluorine, mcg
~
4166.7
~
Chromium, mcg
~
52.1
~
Silicon, mg
~
31.3
~
Chlorine, mg
~
3125
~
Molybdenum, mcg
~
72.9
~
Sulfur, mg
~
781.3
~
Amino acid composition
- essential amino acids
Tryptophan, g
0.024
0.8
3
Threonine, g
0.067
2.5
2.7
Isoleucine, g
0.07
2.1
3.3
Leucine, g
0.107
4.8
2.2
Lysine, g
0.099
4.3
2.3
Methionine, g
0.026
1.9
1.4
Cystine, g
0.021
1.9
1.1
Phenylalanine, g
0.066
4.6
1.4
Tyrosine, g
0.04
4.6
0.9
Valine, g
0.092
2.6
3.5
Arginine, g
0.089
6.4
1.4
Histidine, g
0.037
2.2
1.7
Alanine, g
0.097
6.9
1.4
Aspartic, g
0.216
12.7
1.7
Glutamic, g
0.245
14.2
1.7
Glycine, g
0.059
3.6
1.6
Proline, g
0.079
4.7
1.7
Serine, g
0.096
8.6
1.1

Product information

Healthy properties of the product Cauliflower (boiled)

Cauliflower (boiled) product contains big amount of beneficial nutrients and substances, such as:

Vitamins:

Vitamin C: 49.2 %
Vitamin K: 11.5 %
Vitamin B9: 11 %
Vitamin B5: 10 %
Vitamin B6: 10 %
Vitamin B4: 7.8 %
Vitamin B2: 5.6 %
Vitamin E: 0.7 %
Beta-carotene: 0.1 %

Vitamins (lat. Vita - life) are low molecular weight irreplaceable organic elements (compounds) that are necessary for the proper functioning and existence of a person.

Most vitamins are not synthesized in the human body, so there is a need to get them from external sources (various products of animal and plant origin, bacteria and microorganisms). Vitamins are vital for the body to function optimally and to maintain normal health. A person needs to consume from a few micrograms to tens of milligrams of various vitamins daily.

Trace elements:

Potassium: 5.7 %
Manganese: 5 %
Phosphorus: 4 %
Magnesium: 2.3 %
Iron: 1.7 %
Zinc: 1.7 %
Calcium: 1.6 %
Sodium: 1.2 %
Selenium: 1.1 %

Микроэлементы (микронутриенты) – это важнейшие вещества, без которых не возможно нормальная жизнедеятельность организмов. Они отвечают за основные жизненно необходимые химические реакции. Практически все биохимические процессы в организме зависят от баланса микроэлементов. Не смотря на то, что микроэлементы необходимы человеку в небольших количествах, они играют огромную роль для организма.

Основные функции, которые выполняют микроэлементы в организме человека:

  • процесс обмена веществ;
  • синтезирование ферментов, гормонов и витаминов;
  • укрепление иммунитета;
  • развитие центральной нервной системы;
  • формировании сердечно-сосудистой системы;
  • развитие и рост костной ткани.

Amino acid composition:

Valine: 3.7 %
Isoleucine: 3.5 %
Tryptophan: 3 %
Threonine: 2.8 %
Lysine: 2.4 %
Leucine: 2.3 %
Glutamic: 1.8 %
Histidine: 1.8 %
Aspartic: 1.8 %

Аминокислоты - органические соединения, входящие в состав белка и необходимые для жизнидеятельности организма. Эти вещества участвуют во всех биохимических процессах, а также в работе иммунной системы.

Аминокислоты выполняют ряд важнейших функций в организме:

  • участвуют в построении мышц, волос, ногтей, костей, ферментов, гормонов;
  • помогают усваиваться витаминам и минералам, а также усиливают их действие;
  • повышают иммунитет;
  • улучшают выносливость и силу;
  • предотвращают старение организма;
  • помогают заживлять раны и восстанавливаться после заболеваний.
Show additional information
Report an error, inaccuracies
Thanks! Your message has been sent!
I accept the user agreement and confirm that I have read and agree with the privacy policy of this site
Send
Send a wish, an offer
Thanks! Your message has been sent!
I accept the user agreement and confirm that I have read and agree with the privacy policy of this site
Send
Help the project